måndag 7 november 2022

Castellum aktier som kan vara till salu?

Roger Akelius förvärvade en större mängd aktier av Rutger Arnhult i fastighetsbolaget Castellum och blev därmed största ägare i Castellum för en kort tid sedan.

Nyligen så förvärvade han ytterligare ca 2 procent av aktierna i Castellum och ökar därmed sitt ägande och inflytande i bolaget. 
Roger äger just nu minst 12,15 procent av aktierna i Castellum. 

Spelet om makten har intensifierats minst sagt. 

Corem Property Group ägde enligt sin senaste rapport 8,88 miljoner aktier i Castellum, motsvarande 2,7 procent, vilket även bekräftas av Castellums Q3 rapport.
Utöver Corems ägande så har även Castellum återköpt egna aktier till en ägardel motsvarande ca 5 procent av bolaget. 


Det betyder att det finns ca 7,7 procent aktier i Castellum som Rutger Arnhult fortfarande har inflytande över utöver sitt direktägande. 

Det intressanta är vad som kommer hända med dessa aktier.

I Castellums fall så finns det några uppenbara alternativ:

-Sitta på händerna
-Makulera aktierna
-Ta in kapital

Min gissning är att Rutger tidigare ville konsolidera Castellum & Corem -bolagen, därav korsägandet.
Men nu när denna plan är satt ur spel av uppenbara anledningar så ökar chansen för att Roger blir en naturlig tagare av dessa aktier på något vis. 

Frågan är bara hur?

Till saken hör även att Rutger har varit väldigt tyst i sin kommunikation till aktiemarknaden, vilket får mig att tro att han har tappat lite av sin självkänsla och ambition, vilket är synd då jag gillar Rutger Arnhult. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Walt Disney Company: Magin är över

  Sammanfattning Disneys aktiekurs handlas på 2014-års nivåer Disney Media and Entertainment Distribution tappar 91% av rörelseintäkterna sa...