lördag 26 oktober 2019

Börsvecka 43, några nya bolag i portföljen.


Veckans inköp:

3st    AAK
4st    AddLife B
11st  Addtech B    Nytt innehav
3st    Bure Equity
2st    Balder
2st    Indutrade
17st  Lagercrantz Group B    Nytt innehav
10st  Latour B
5st    Lifco B
5st    Nibe Industrier B    Nytt innehav
4st    Svolder B
20st  Teqnion
5st    Öresund


I veckan slog jag till på några bolag som har funnits på bevakningslistan under en längre tid. Men pga värderingsskäl har jag tidigare valt att avstå. Men eftersom dessa bolag levererar bra kvartal efter kvartal så är det svårt att fånga någon av dessa på dippen. 
Men jag har nu ändå valt att doppa fötterna i dessa bolag. 

Bolagen är Addtech, Lagercrantz och Nibe. 

Tajmingen i Addtech var extra god då köpen gjordes dagarna innan rapporten som visade sig vara en riktig godbit och togs emot mer än väl av marknaden. 
Dessvärre är det fortfarande små innehav sett till kapitalet i portföljen, men jag planerar att fortsätta att fylla på i dessa innehav kommande månader. 

Det fina med Addtech och Lagercrantz är att dessa bolag skiftar ut sina utdelningar till sina aktieägare i september, en månad där min portfölj tidigare inte har haft någon utdelning. 

Även Indutrade bjöd marknaden på en fin rapport och meddelade samtidigt att man har varit aktiv på förvärvsfronten, där 4 nya bolag har tillkommit under Q3:an. Bolagets ledning ser även att förvärvsmöjligheterna är fortsatt goda. Marknaden gillade detta och skjutsade upp kursen ca 7,14 procent vid stängningen i fredags. 


Bilia som är ett av Öresunds största innehav rapporterade även dom en fin rapport, aktien steg 13,4 procent i fredags på denna rapport. 

Oklart om detta är vändningen för Öresund som har haft en jobbig tid under flera månader, där man har positionerat sig i bolag som presterat undermåligt under en tid. 
Man har även förvärvat aktier för nästan 100 miljoner i Maxfastigheter. 
Öresund steg 2,4 procent i fredags. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Atlas Copco fyller ett vakuum

  Översikt Introduktion Första kvartalet 2023 i korthet Marknadsutveckling Kassaflödet Serviceaffären Risker V...