fredag 4 november 2022

Castellum, the Game of Thrones

 Än en gång stormar det i fastighetssektorn i Sverige, och denna gång är det kring Castellum och dess utdelning. 

För några veckor sedan så gjorde Roger Akelius intåg i småspararfavoriten Castellum, där han köpte ut mer än halva Rutger Arnhults innehav. 
Detta finansierades genom dollarvinster som gjorts under året sades det. 

I morse kunde man läsa om nyheten att Roger Akelius har varnat för att utdelningen nästa år äventyras pga finansieringsproblem i bolaget, vilket genast skapade stora rubriker och en aktiekurs som gick ned kraftigt. 

I samma veva passade han på att ge en känga till nuvarande VD:n Rutger Arnhult för att ha lurat aktieägarna om att finanserna är under kontroll, och menade på att styrelsen har att välja på att försätta bolaget i konkurs om utdelning fortlöper nästa år eller ställa in vederbörande. 

Castellum har gjort en hel del VD-byten dom senaste åren där Henrik Saxborn länge rattat bolaget som fick se sig ersättas av Kungsledens tidgare VD Biljana Pehrsson. 
Dock blev inte Biljana Pehrsson särskilt långvarig då även hon fick foten och ersattes av storägaren Rutger Arnhult. 

När nu Akelius är storägare så finns risken för att förtroendet för nuvarande VD:n är förbrukat, men det återstår att se. 
I media framstår det nästan som att Roger Akelius öppet kritiserar Rutger Arnhults tidigare utspel kring utdelningen och Castellums finanser. 

Maktspelet kring Castellum börjar allt mer påminna om HBO-serien the Game of Thrones, en ständig strid om vem som får sitta på tronen & makten över äktieägarpöbeln. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Walt Disney Company: Magin är över

  Sammanfattning Disneys aktiekurs handlas på 2014-års nivåer Disney Media and Entertainment Distribution tappar 91% av rörelseintäkterna sa...