lördag 7 augusti 2021

Börsvecka 31, sålt Kambi och köpt fler Corem mm.


Portföljsvärde 2021-08-07:
Avanza: 1 920 076
Nordea: 604 922

Köpt:

3310 Fastator
1470 Corem Property Group B
5 Creaspac
4 Medcap
10 Kindred Group
106 Infrea
7 Prosus
8 Embracer

Sålt:

-63 Kambi


Börsveckan som precis har passerat var en av dom jobbigare veckorna för sektorer inom gaming & igaming i Sverige. 

Köpen

I veckan så ökade jag "kraftigt" i Corem Property Group B och plockade in dom nya innehaven Fastator och Infrea. Dom senare 2 är dock för små för att kommentera, då risken är stor för marknadsmanipulation, därför avstår jag från att kommentera dessa vidare. 

Utökningen i Corem är en förstärkt conviction om att Rutger Arnhult är en fantastiskt duktig finansman och kapitalallokerarare. I och med förvärvet av Klövern har även Corem fått en betydligt bredare palett med tillgångar som minskar risken avsevärt i bolaget. 
Exempelvis var Corem tidigare profilerat som ett fastighetsbolag med ett stort fokus på logistikfastigheter (69%), men efter förvärvet av Klövern har andelen logistikfastigheter sett till procent sjunkit till blott 35% av totala portföljen. 

Köpen gjordes även till en rabatt om ca 18%, så priset kändes även rimligt även om Corem dras med ca 11% retail som är hatat just nu av marknaden. 
Dessvärre har rabatten sjunkit till 8% i skrivande stund, så risken är att det kommer bli dyrare att förvärva aktier i Corem i framtiden i denna takt. 


Kambi

Den största bidragande faktorn till kursfallet i aktien var nyheten om att en av Kambis största kunder Penn National köpte en konkurrent till Kambi i torsdags. Konsekvensen av nyheten skickade ner kursen i Kambi med ca 30%, för att ytterligare falla knappt 7% dagen efter. 
Jag valde att rycka plåstret i torsdags och sålde såklart på dagslägsta, men då aktien föll ytterliager 7% dagen efter så kändes det ändå lite bättre.
Med facit i hand så hade jag en stark övertro på Kambis marknadsposition och dess dominans, där min uppfattning var att bolaget hade en stark moat där konkurrenter utlåstes pga svårigheten att bygga dessa trading böcker, något som LeoVegas VD bekräftade i en börspodd. 


Kindred

Även Kindred handlades ner kraftigt i veckan på ett besked om att grundaren och storägaren Anders Ström hade sålt 1 miljon aktier. Nyheten tryckte ner kursen ordentligt, men återhämtade sig senare under eftermiddagen när Anders Ströms rådgivare dementerade uppgifterna om att en försäljning hade ägt rum.


Dom 10st aktier som förvärvades gjordes på ca 128 kronor, så jag träffade inte botten, men ändå en liten rabatt mot vad aktien stängde på. 
Synd att man inte visste att nyheten var fejk från början, då hade jag nog vågat att köpa betydligt fler, men osäkerheten kring vad som var riktigt och fejk är svårt att utröna ibland, speciellt som outsider. 


Embracer Group

Embracer Group meddelade marknaden i torsdags morse att man hade slagit till på 8st förvärv. 
Initialt handlades aktien upp en bit, men aktien stängde senare på ca -6% samma dag. 
Följande dag sjönk aktien ytterligare 4,4%, därmed är YTD avkastningen i princip utraderad.


Embracer Group har tidigare rapporterat sina förvärv i samband med sina kvartalsrapporter, men lovade det senaste kvartalet att man skulle vara mer sporadiskt med sin förvärvsrapportering, något som marknaden då uppskattade. 
Med facit i hand så har denna strategiska ändring inte varit till gagn för aktieägarna. 

Min novis bedömning av varför marknaden skickade ner Embracer var till stor del det största förvärvet,  CrazyLabs som producerar hyper casual mobilspel. 

Marknaden straffar för tillfället mobilspel där värsta i klassen må vara Stillfront, något som marknaden givetvis dömer Embracer på.
Marknaden hade förväntat sig att Embracer skulle förvärva ytterligare en AAA studio likt Gearbox, eller åtminstone PC/konsol utvecklare. 

Embracer räknar med att samtliga dessa förvärv sammantaget skall lägga till ca 2000-3000 miljoner SEK i beräknad nettoomsättning och 350-550 miljoner SEK i operationellt EBIT under FY2022/23.

Jag kan även tänka mig att markaden ser det stora spannet i både omsättning och O-EBIT som ytterligare en osäkerhet. 

Det hjälpte inte heller att webcasten som Embracer Group höll var väldigt undermålig sett till video/ljud kvalitén. 

Presentationen av förvärven kan ses här.

Veckans kursnedgång i Embracer är givetvis en stor besvikelse då innehavet är mitt största. 

Prosus

Ja vad ska man säga egentligen... Tencent som är det största innehavet i Prosus portfölj har åter straffats av hemmamarknaden i Kina under veckan. 
Botten skedde i tisdags då kursen var nere på nivåer man såg så tidigt som 2018. 
Riskbenägen som man är så slog jag till på ytterligare 7st aktier i Prosus i tisdags, därmed är totala innehavet 90st aktier i Prosus.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Atlas Copco fyller ett vakuum

  Översikt Introduktion Första kvartalet 2023 i korthet Marknadsutveckling Kassaflödet Serviceaffären Risker V...