lördag 24 juli 2021

Börsvecka 29. ATH på börsen och i väskorna







Portföljsvärde 2021-07-24
Avanza: 1 938 955
Nordea: 499 004

Portföljerna steg sammanlagt strax över 2,4 miljoner kronor i veckan där bl.a rapportvinnarna EQT, Evolution var stora bidragsgivare, men även Nvidia. 

Köpt:

23 ACQ Bure SPAC
2 Addlife B
599 Corem Property Group B
5 Creaspac SPAC
2 Kambi
18 Kindred Group
16 Nolato B


Sålt:

30 Svolder B
11 Activision Blizzard

I veckan har jag sålt mitt sista innehav i Svolder som har funnits med i portföljen väldigt länge. 
Jag hade som mest strax över 3200 justerat för split 2018, och Svolder har varit en av portföljens stora bidragsgivare i kronor under åren. 
Anledningen till försäljningen är den historiskt höga premien som Svolder handlas till. Premien ligger på strax över 21% i skrivande stund, vilket jag tycker är högt då samtliga av Svolders innehav kan köpas direkt över börsen. 
Det man också bör ta i beaktning är att några av Svolders portföljsbolag även är högt värderade sett till släpande P/E. 

Även Activision Blizzard har fått lämna, trots riktigt fin avkastning så tror jag pengarna gör sig bättre på annat håll. Activision Blizzard var även ett mycket litet innehav i väskan, <0.5%. 

Likviderna + lönen har istället gått till att öka i andra befintliga portföljsbolag där bl.a köpen i Corem har varit dom största. 

Lite kort om Corem:
Corem Property Group är ett noterat fastighetsbolag på Stockholmsbörsen som nyligen har slagits ihop med Klövern i veckan och klivit upp på Large Cap. listan.
Bolaget ägs till största del av finansmannen Rutger Arnhult, vilket jag tycker är en kvalitetsstämpel eftersom jag gillar ägare av kött och blod. 
Corem är även ett av få fastighetsbolag som idag handlas till substansrabatt, vilket innebär att du köper bolaget för 80 cents on the dollar i princip. 

I dagsläget äger jag 1175st aktier i Corem, men kommer sannolikt fortsätta öka lite smått i framtiden om rabatten kvarstår. 

Chansen finns även att ett potentiellt uppköp kommer gällande Castellum, frågan är dock vem som köper vem, men Rutger Arnhult äger andelar i både Corem och Castellum. 
Av den anledningen finns en chans att en merger sker i framtiden. 

iGaming rapporter
I veckan släpptes även kvartalsrapporterna för Evolution, Kindred, Betsson, Kambi m.fl, där mottagandet av marknaden var svalt, speciellt i Kindred och Kambis fall där båda aktierna handlades ner kraftigt under fredagshandeln. 
Kambi föll 10% och Kindred föll som mest ner till 138,7 kronor. 
Jag passade på att handla lite i båda under kursfallet då jag ändå tyckte att rapporterna såg bra ut. 
Kindred handlas även till låga multiplar, så där är margin of safety något högre än i Kambis fall och börsen som sådant.  
Kindreds styrelse håller även med och släppte ett PM om ett nytt återköpsprogram om 600 miljoner kronor i fredags som sjösätts med start från måndag fram till 17:e december. 

Även Evolution släppte en bra rapport men handlades runt nollan på rapportdagen, men handlades upp dagen efter med ca 4%. 
Det man dock ska komma ihåg är att multiplarna för Evolution är höga, så trots kraftig tillväxt är bolaget inte direkt billigt, även med framåtblickande mått. Men lyckas man öka omsättningen, höja marginalen något mer och framförallt hålla sig relevanta inom iGaming så kommer Evolution jobba sig in i aktiekursen över tid. 
Äger i skrivande stund 163st aktier i Evolution, men har inga planer på att öka mer då bolaget redan utgör en stor del av totala portföljsvärderna, mycket tack vare en fin avkastning. 

ATH & Risker
Som alltid känner man en viss oro när portföljerna är på all-time-high, riskerna i marknaden är fortfarande stora med bl.a Covid-19 som fortfarande hänger i luften, men även inflationsrisk och nu på senaste Kinesisk risk, där staten har varit inne och råddat i många av dom Kinesiska bolagen som är särnoterade i USA. 

Nya toppar föder dock nya topppar.
Nya toppar föder även högre bottnar.

Fullinvesterad
Jag är fortfarande fullinvesterad och kommer sannolikt fortsätta vara så, då det ligger i min börsstrategi att alltid vara fullinvesterad oavsett börsklimat. 

Har man dessutom ett kassaflöde från sitt dagliga jobb som fortfarande motsvarar mer än 10% av totala portföljsvärdet över ett år, så behöver man inte ha massa cash liggandes i portföljerna enligt mitt tycke. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Atlas Copco fyller ett vakuum

  Översikt Introduktion Första kvartalet 2023 i korthet Marknadsutveckling Kassaflödet Serviceaffären Risker V...