lördag 7 december 2019

Vecka 49.


Ja vad säger man...
 Ytterligare en vecka med ATH i portföljen. 

Det är framförallt Bure och AddLife som är dragloken procentuellt, men inte i rena pengar.
AddLife har varit en väldigt volatil aktie dom senaste veckorna. När jag köpte in bolaget för första gången för någon månad sedan så tappade aktien ganska snabbt 10%, jag fyllde på lite grann under denna tid och nu några veckor senare så ligger mitt skrala innehav i AddLife på en avkastning om ca 17 procent. Så det svänger snabbt i börsvärlden. Så här i efterhand borde man såklart ha gått in tyngre...

Nåväl.

Inga köp eller sälj transaktioner har gjorts under denna vecka. 

Utdelning:

Boeing   179,08 SEK


Öresund

Öresund har i veckan rapporterat sitt substansvärde för November, i samma veva visar man också dom uppdaterade innehaven. Det senast rapporterade substansvärdet är 129 SEK/aktie. (oförändrat sedan förra gången)

Det jag har noterat är att man har fortsatt att sälja aktier i Fabege, samma bolag som för inte så länge sedan var Öresunds största innehav har nu kommit att bli det tredje största pga sälj transaktioner. 

Bilias börskurs fortsätter att växa på, i Oktobter tog aktien ett ganska stort skutt. Men även nu i december tog aktien ytterligare ett skutt om ca 10 procent efter en köprekommendation från Nordea här i veckan. 

I kort:

Återköpt aktier för ca 48,5 MSEK * 
-500k aktier i Fabege
+100k aktier i Scandi Standard
+2,7M aktier i SEB *Nytt större innehav*
+181k aktier i Attendo

30 MSEK mer i kassa än förra månaden.

Länk till innehaven


Creades

Creades har förvärvat ca 9,44 procent av aktierna i Calmark och blir därmed tredje största aktieägaren i bolaget. 

Själv har jag aldrig hört talas om bolaget tidigare, men det verkar vara noterat på Spotlight Stock Market, med ett börsvärde om ca 92 MSEK. Så ett ganska litet bolag och ett litet innehav för Creades. 

Aktierna som förvärvades tillhörde Lars Wingefors, storägaren i holdingbolaget Embracer Group. 

Svolder

Svolder flaggar upp i befintliga innehav Elos Medtech, och har köpt 297 946 onoterade A-aktier. Denna transaktion är lite udda då Svolder vanligtvis inte sätter sig i någon styrelse. Så varför man nu har köpt dom röststarka aktierna är något anmärkningsvärt. Förvisso lär det gå att konvertera dessa till b-aktier. Man har dock sagt på stämman att man ibland kan gå in och ta ett större grepp om ett innehav. 

Latour

Latour har köpt ett litet bolag som har en omsättning om ca 5 miljoner pund och har 18 anställda. Bolaget verkar vara nischat mot plattformshissar. 

Mastercard

Mastercard höjer utdelningen med 21 procent från 33cent till 40cent per aktie och utökar sitt återköpsprogram till 8 miljarder dollar. Portföljsvärde 2019-12-07

980 920,8‬ SEK (Länk)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den första miljonen, och varför det är viktigt att uppnå den snabbt.

“I don’t care what you have to do—if it means walking everywhere and not eating anything that wasn’t purchased with a coupon, find a way to ...