måndag 11 mars 2019

AbbVie ut, mer Öresund in.

Jag tog idag ett hårt beslut att sälja av hela innehavet i AbbVie motsvarande 40 aktier. Den största och enda anledningen är att jag känner att läkemedlet Humira har för stor risk och exponering vad gäller bolagets intäkter. Trots att värderingsmultiplarna känns okej vid nuvarande kurs så kan allt förändras när patentet går ut. Detta till en förlust på dryga tusenlappen vilket inte var så mycket, ibland är det tacksamt med en förstärkt dollar. 
Samtidigt är också uppsidan alltid mer begränsad när ett bolag värderas så högt som AbbVie. Skulle bolagets värdering växa 10 gånger mot dagens värdering så är vi uppe i $1144b vilket känns högst osannolikt, även över en 10 års period. 

Istället blev det en påfyllning i Öresund. 

Totalt så ökade portföljens innehav i Öresund med 327st fler aktier. Mitt totala innehav är därmed 1431 aktier i Öresund. Om aktieägarna klubbar igenom den föreslagna utdelningen på 5,5 kronor per aktie på årsstämman, så motsvarar detta ca 7400 kronor i utdelning för innestående år. Vid återlagd utdelning så skulle mitt innehav öka med ca 56 aktier på nuvarande börskurs på 132 kronor. 



I övrigt så kom även nyheten idag att "CGI Nordic lägger ett kontantbud på Acando värt 41:45 kronor per aktie, vilket är 44 procent över fredagens stängningskurs på 28:75."

Svolder som är en av dom större ägarna har accepterat budet, tyvärr så avyttrades ca 200k aktier i mitten av Januari, så därmed gick Svolder miste om åtminstone ca 2,2 miljoner kronor. Man får väl hoppas att budpremien var något högre för att Svolder skulle acceptera budet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Atlas Copco fyller ett vakuum

  Översikt Introduktion Första kvartalet 2023 i korthet Marknadsutveckling Kassaflödet Serviceaffären Risker V...