onsdag 28 november 2018

USA går starkt idag

Samtliga av mina Amerikanska aktier är upp i skrivande stund. Både Mastercard och Boeing är upp över 4 procent. Även Apple uppvisar styrka idag och ligger på ca 3 procent upp. 


Boeing C-17




Boeing aktien tog rejält med stryk när nyheten att ett av Lion Airs flygplan av modellen Boeing 737 Max kraschade och samtliga passagerare inklusive kabinpersonal omkom. 
Det har spekulerats vilt kring vad anledning har varit, där många har haft åsikter om att problemet har varit pga någon sensor som inte har fungerat korrekt. 

Men enligt den senaste upptäckten så har det framkommit att underhållet av planet har missköts. Avvikelserna hade upptäckts 3 flighter tidigare, men ej åtgärdats. Men tiden får utvisa vad som verkligen har hänt.

Detta visar att även stora bolag som Boeing kan vara volatila titt som tätt, så ingenstans är man säker mot "vollan". Men detta har också skapat köpläge för dom långsiktiga aktieägarna. 
Opportunist som man är så slog jag till på både MA och BA under föregående vecka, så i skrivande stund så har det lönat sig. Men det kan lika gärna bära neråt nästa vecka igen då börsen verkar vara riktigt sur. 

Boeing utskiftar även årets sista utdelning till sina aktieägare den 7:e december på 1,71 dollar. Strax därefter lär vi få veta mer om nästa års utdelning där man förväntar sig ca 15-20 procent högre utdelning. 

Så fasten your seat belts! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Atlas Copco fyller ett vakuum

  Översikt Introduktion Första kvartalet 2023 i korthet Marknadsutveckling Kassaflödet Serviceaffären Risker V...